Wednesday, June 20, 2007

Caffé Mulassano

Built around 1870 in pure style Art Nouveau (also known as Liberty) and opened in 1907, Mulassano is more than a little Cafè. It's a sort of jewel with really few tables (three inside and four outside in Spring and Summer). Mirrors and worked wood as walls and ceiling, Mulassano invented a sort of sandwich called "tramezzino" (sandwich loaf and cocktail of ingredients) that's another jewel: absolutely to taste in more than one of its 40 different kind of tramezzini. -- Tomorrow I'll show how it looks inside.


As Meg in Nelson asked: in Italian now. Costruito attorno al 1870 in puro stile Art Nouveau (altrimenti noto qual Liberty) e aperto nel 1907, Mulassano è più di un piccolo caffé. E' una sorta di gioiello con pochissimi tavoli (tre all'interno e quattro all'esterno quando la stagione lo permette). Specchi e legno intarsiato come muri e soffitto, Mulassano inventò una specie di panino denominato: "tramezzino" (pan-carré e un cocktail di ingredienti) che è un altro gioiello: assolutamente da provare in più d'uno tra i 40 tipi di tramezzini diversi. -- Domani pubblicherò una fotografia degli interni.
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13 comments:

isabella said...

You are absolutely right - it is a jewel! The whole cafe should be in a museum ;-)
But how can it stay in business with so few tables?

Nikon said...

Looks beautiful, I can't wait to see the inside.

Fénix (Bostonscapes DP) said...

Oooooooohhhhhhh!!!! I am so jealous!!! You bad, bad boy! :)

What a delightful place. Thank you, Fabrizio, your photo is food for my soul.

jules said...

It does sparkle!

c'est moi said...

I'll definately be back tomorrow! Wow!

Stephane said...

That looks like a nice cosy place.

Dina said...

e qui dove si puo bere un espresso corto macchiato?

marie6 said...

Classically beautiful!! It's a pity it has only a few tables, bet it's always busy.

Pat said...

Amazing building. As someone else says, I can hardly wait till we see inside! ;)

Thanks for posting in my blog!


My PAD and
Guelph Daily Photo

teo mocchi said...

Burro e acciughe? aragosta? peperoni? non so quale sia migliore ma me ne mangerei una vagonata di fila...

Sonia A. Mascaro said...

Wonderful building! Just beautiful photo, Fabrizio! Well done!

The Cooking Ninja said...

It's so beautiful. I think I can sit there the whole day just admiring it.

G@ttoGiallo said...

Wow! un vero gioiello, e me ne intendo... un mio prozio ha aperto alla stessa epoca, a Biella, un bar dello stesso stile. Sto per numerizzare e pubblicare qualche foto su http://parispointgriset.blogspot.com

Favoloso Internet che permette a tutti di accedere a tutto. Génial!
Buon week-end,
G@ttoGiallo